Папа Франциск заяви днес, че ще се ваксинира срещу Covid-19 още

...
Папа Франциск заяви днес, че ще се ваксинира срещу Covid-19 още
Коментари Харесай

Папа Франциск: Отказът от ваксинация е самоубийствен

Папа Франциск съобщи през днешния ден, че ще се имунизира против Covid-19 още през идната седмица и назова опълчването на имунизацията ``самоубийствен отказ``. Той призова всички да последват неговия образец, с цел да защитят освен личния си живот, само че и живота на своите близки. 

``Вярвам, че всеки би трябвало да се имунизира “, сподели папата в изявление за телевизия Canale 5, представено от ``Ройтерс``. ``Това е етичен избор, тъй като в противоположен случай залагате освен здравето и живота си, само че също по този начин и живота на другите ". 84-годишният папа Франциск е с отчасти отхвърлен бял дроб поради зараза, която претърпял в родната си Аржентина като дете, което го прави евентуално уязвим за заболяването.

Във Ватиката живеят към 450 души, а няколкостотин от чиновниците живеят в Рим. Вече е закупен ледник за предпазване на имунизациите, защото ще бъде употребен препаратът, разработен от Pfizer и BioNTech, който би трябвало да се съхранява при към -70 градуса. През идната седмица с приоритет ще бъде имунизиран личният състав, отговарящ за опазването на здравето и публичната сигурност, възрастните хора и тези, които постоянно контактуват с обществеността.

Според данни на worldometers.info, досега във Ватикана са регистрирани 27 случая на ковид. Не са регистрирани смъртни случаи. Двама  кардинали са дали положителни резултати за Covid-19 предишния месец.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР